Hilma af Klint

‘Diegenen die de gave hebben dieper te zien, kunnen voorbij de vorm kijken en zich concentreren op het wonderlijke aspect dat schuilgaat achter elke vorm, leven genaamd’
Deze uitspraak van de Zweedse kunstenares Hilma af Klint (1862-1944) typeert haar visionair werk dat je kan zien in Kunstmuseum De Haag.
Reden voor de educatieve dienst van het museum om een prentenboek aan haar te wijden in samenwerking met uitgeverij Leopold, dat perfect past in het rijtje van hun kunstzinnige en kwaliteitsvolle kunst-prentenboeken.
Harriët van Reek schrijft daarin over haar leven en haar werk en laat zich in haar prenten vrij inspireren erdoor. De subtiele schilderijen met zachte pastelkleuren combineren droom en realiteit en maken zo het onzichtbare zichtbaar. Net als de filosofie van Hilma af Klint en hoe zij zelf werkte.
Dit is geen doorsnee prentenboek met een verhaal, maar eerder een fijn educatief werk voor kinderen die het museum bezochten. Maar ook voor alle kinderen die interesse hebben en zelf bezig zijn met beeldende kunst en zo ingeleid willen worden in de wereld van deze originele kunstenaar die vele andere kunstenaars inspireerde.

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Harriët van Reek   

Illustrator
Harriët van Reek   

Uitgeverij
Leopold   
Gemeentemuseum Den Haag


Jaartal
2023

ISBN
9789025885762

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99