Hier wonen wij

Coverafbeelding van: Hier wonen wij

Trefwoord(en)
huizen
wonen
wereld
culturen

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Yura gidst je rond in haar iglo in Canada. Max woont in een reusachtig kasteel in Duitsland waarin je uren verstoppertje kan spelen. Chan woont in een paalwoning in Cambodja. Bij laag water lijkt zijn huis op een boomhut en bij hoog water lijkt het op een drijvende bamboehut. Lenny woont op de 30ste verdieping van een wolkenkrabber in New York. Vanuit zijn slaapkamerraam kan hij heel ver kijken en ontzettend veel gebouwen tellen. En zo gaat het verder in dit kleurrijke prentenboek waarin je 10 woningen kan ontdekken in zowat de hele wereld. Een molen in Nederland, een woonboot in Londen, een grotwoning in Tunesië, enzovoort.

De grote prenten en uitvouwpagina’s nemen je mee op sleeptouw en via de kleine tekstblokjes over de prenten heen kom je heel wat te weten over het wonen en het leven in en rond elke woning.
De zacht gekleurde prenten zitten vol details. Ze prikkelen je nieuwsgierigheid en bieden je veel te ontdekken. De tekstjes zijn eenvoudig en op maat van het jonge doelpubliek. Zij houden mooi het evenwicht tussen fantasie en realiteit.
De uitgekiende vormgeving zorgt voor voldoende verrassingen door de wisselende perspectieven en de grote uitvouwprenten die de binnenkant van gebouwen tonen met al hun kamers.
Een geslaagd en verzorgd informatief werk voor een erg jong doelpubliek over wonen en huizen. Fijn om zo de wereld te ontdekken.

Eric Vanthillo - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Signe Torp   

Illustrator
Signe Torp   

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2020

ISBN
9789060389157

Aantal pagina's
48

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Make yourself at Home

Vertaler(s)
Alma Huisken