Hier waakt oma

Coverafbeelding van: Hier waakt oma

Trefwoord(en)
grootmoeders
weekend
logeren
avontuur
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
8 jaar

Een weekendje oma is een weekendje avontuur en dolle pret! Met tien kinderen in haar rammelbus, soms erin en soms op het dak, doorkruisen zij het land. Zij scheuren door de bochten en vlammen over de wegen. Het oude huis van de Reus zit vol geheimen en als de nacht valt lukt het niet zo best om met zijn tienen in één bed te slapen. Zeker niet in dat oude huis in het midden in het bos waar alles kraakt. Boven op het dak komen oma en de kinderen tot rust en vertellen ze fijne verhalen. Of zwijgen ze gewoon.
Dit hilarische prentenboek over een niet zo gewone oma en haar tien kleinkinderen doet je voortdurend glimlachen.
Het verhaal mist spanning, maar daar gaat het hier niet om. Het is eerder een associatie van stoere en dappere momenten doorheen een weekend dat zij samen delen. Dolkomisch is het minst wat je kan zeggen van dit relaas.
De prenten van striptekenaar Melvin passen hier perfect bij. Hij tekent met losse pols te gekke prenten vol details die hij zelf becommentarieert met tekstbordjes en absurde details. De totale vormgeving is aantrekkelijk. Het geheel oogt wat retro met zijn oranje hoofdtint en de speelse inkleuringen.

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Melvin   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2014

ISBN
9789058389695

Aantal pagina's
88

Prijs
€13,95