Hier met die mier!

aanrader Coverafbeelding van: Hier met die mier!

Trefwoord(en)
mieren
eten
slim
listen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De miereneter is het beu om altijd weer mieren te moeten eten. Maar hij heeft geen keuze, hij is tenslotte een miereneter. Daarom probeert hij wat  variatie te brengen in zijn ‘maaltijden’: een mier als beleg tussen 2 sneetjes brood, eentje gemarineerd in muntsaus, eentje in schijfjes net als salami, eentje gebakken als een biefstuk, eentje verstopt in een worstje, eentje likkebaardend lekker op een lolly, …
Maar dan is de mier verdwenen. Of niet? In elk geval, de mier heeft een heel slim plan…

Dit originele prentenboek vol humor dendert voort als een trein. De slungelachtige miereneter met zijn te grote lijf en zijn te lange slurf oogt erg vertederend. De opsomming van mogelijke manieren om mieren op te eten is grotesk en hilarisch, en als je denkt dat je alles gezien en gehoord hebt, wacht je een grote verrassing die het verhaal afsluit met veel humor en plezier.
De zachtgekeurde prenten zijn esthetisch en expressief. Mooi hoe de illustrator mieren in alle mogelijke posities en houdingen afbeeldt en hoe hij de miereneter toont als een loser van het ergste soort. Met rond hem een massa wriemelende mieren.
De tekst is rijk en tegelijkertijd eenvoudig. De vertaler heeft hem goed naar zijn hand gezet en speelt met woorden en klanken. Heerlijk om voor te lezen!
Een aanrader wegens zijn originaliteit en heerlijke humor ten voeten uit.

Eric Vanthillo - mei 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Naylor-Ballesteros

Illustrator
Chris Naylor-Ballesteros

Uitgeverij
Memphis Belle   


Jaartal
2017

ISBN
9789463130639

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I'm going to eat this ant

Vertaler(s)
Tim Gladdines