Hier is alles anders

Coverafbeelding van: Hier is alles anders

Trefwoord(en)
alleen
nieuw
anders zijn
taal
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Kamelie Fantje, een meer dan schattig olifantje, kan moeilijk wennen aan haar nieuwe situatie. Zij is verdrietig om hoe alles hier is. Papa Olifant (of is het mama, dat kan je perfect zelf invullen) troost haar met veel warmte en brengt haar naar school. De weg ernaartoe is ook anders dan Kamelie gewend is. In de nieuwe school bekijkt ze alles van op een afstandje. Wat als de andere kinderen haar niet aardig vinden? Of niet slim? Of niet stoer? … Met wie moet ze spelen? Of wie zal er met haar spelen? Juf Margriet vangt haar op en geeft haar een plaatsje in de klas naast Vlievark. Ook al spreken de twee niet dezelfde taal, toch vinden ze elkaar best aardig. En zo wordt beetje bij beetje het ijs gebroken. Tot ze samen een mooie tekening maken…
Connie Snoek, die van vele markten thuis is, gaf eerder reeds het beste van zichzelf in eenvoudige kartonboekjes en verschillende prentenboeken. Maar in dit prentenboek over vriendschap en (anderstalige) nieuwkomers zet zij nog een stap verder. Zij tekent, schildert en componeert mooie beelden die balanceren tussen concreet en abstract, waarbij de emoties zichtbaar en voelbaar zijn. De ritmische tekst leest prettig voor en geeft een zetje aan het kijken naar de prenten. Naar het zoeken, ontdekken en zelf verder fantaseren. Want dat doen de prenten in aangename tinten met gemak.
Een oogstrelend geheel dat je keer na keer kan bekijken en ‘lezen’ en waarin je telkens  iets nieuws kan ontdekken. Een warm verhaal vol gevoel dat stof geeft tot overpeinzing en reflectie. Over de maatschappij en hoe zij evolueert en over je thuis voelen op een andere plek. Over vriendschap en over zoveel meer.
Meer dan duidelijk een eigentijds werk vol herkenning en gevoel.

Eric Vanthillo - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Connie Snoek   

Illustrator
Connie Snoek   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044851335

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,95