Hier gebeurt het

Coverafbeelding van: Hier gebeurt het

Trefwoord(en)
Kerstmis
dieren
geboorte

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Schaap voelt een drang. “Hier kan ik niet blijven”, zegt ze tegen de andere dieren. Zij duwt het hek van de weide open en vertrekt. Ram, Vogel, Kip, Os en de andere dieren begrijpen niet wat ze wil (zij zelf eigenlijk ook niet) en volgen haar. Naar een lichtpunt ergens in de verte. Eens ze daar zijn, worden alle dieren stil en gebeurt het… En dan komt er nog bezoek. Een koppel met ook een pasgeborene…

Dieltiens schrijft een origineel kerstverhaal vol gevoel en tederheid. Mooi hoe zij het mysterie vat in eenvoudige, broze woorden, geschikt voor een jong doelpubliek. En tegelijkertijd lees, of beter voel, je tussen de regels door nog zoveel meer.
Wauters versterkt deze fijne woorden met prenten in warme kleuren en met diezelfde gevoeligheidsgraad. Zij tekent lieve dieren knus bij elkaar en plaatst hen in weidse landschappen, waardoor het verlangen en de wens van Schaap iets eindeloos krijgt. Prenten en tekst vullen elkaar perfect aan tot een innemend verhaal over kerst maar tegelijkertijd over zoveel meer.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien Dieltiens

Illustrator
Florence Wauters

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2017

ISBN
9789462912687

Aantal pagina's
22

Prijs
€14,50