Hidde huilt

aanrader Coverafbeelding van: Hidde huilt

Trefwoord(en)
huilen
kinderen
emoties
broers
dagelijks leven

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

“Een prentenboek is de eerste kunstgalerie voor een kind”
Deze basisfilosofie van uitgeverij TipToePrint wordt weer waargemaakt in dit bijzondere kartonboekje. Het is hun 10de prentenboek op rij doorheen de 4 jaren dat zij bestaan. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle werken, telkens geselecteerd met een noodzaak die welkom is in het Nederlandstalige kinderboekenlandschap.

Daarin huilt het varken Hidde de hele tijd: als papa naar zijn werk gaat en hem achterlaat op school, als Pette over de pop heen rijdt, als de juf zegt dat iedereen zijn bord leeg moet eten, als Aya de allermooiste hoed opzet, als de poes niet met hem wil spelen, als zijn broertje moet slapen, als het badwater te koud is, enzovoort. Maar dan, als zijn kleine broertje huilt…

Het verhaal blinkt uit in eenvoud en originaliteit en de herhalingen zijn welkom voor het erg jonge doelpubliek. Het geheel doorloopt een doorsneedag van Hidde op school en thuis. Herkenbaar en tegelijkertijd boordevol fantasie en met een lichte humor. De kleurrijke prenten in een fijne, naïeve stijl zijn aantrekkelijk en je ontdekt er voortdurend allerlei details in. Dit boekje zal menig peuter en kleuter beroeren, maar even goed hun oudere (al dan niet volwassen) begeleider.
Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sara Gimbergsson   

Illustrator
Sara Gimbergsson   

Uitgeverij
Tiptoe Print   


Jaartal
2023

ISBN
9789463880596

Aantal pagina's
20

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Gusten gräter

Vertaler(s)
Edward van de Vendel