Het zwaard in de steen

Coverafbeelding van: Het zwaard in de steen

Trefwoord(en)
ridders
koningen
hoorspelen
humor
legenden

Genre
luisterboek

Vanaf
8 jaar

Het Geluidshuis, zowat de meester/koning van het Vlaamse hoorspel, ‘trakteert’ ons alweer op een nieuw en boeiend auditief verhaal, het 18de ondertussen. Hierin geven zij, zoals we hen kennen, een twist vol fantasie en leeftijdsoverschrijdende humor aan de legende van koning Arthur en het zwaard.
Het verhaal vangt aan bij de dood van koning Uther en sir Lot die zijn troon zou overnemen. Maar er was ook de oude Merlijn die ervoor zorgde dat ‘het lot’ zou bepalen wie de koning zou opvolgen. Dat lot was het zwaard in de steen voor de kathedraal. En zo volgt een lang verhaal vol gemene streken en sluwe listen, want koning word je niet zomaar…
Zoals we gewend zijn van Het Geluidshuis is ook dit hoorspel loepzuiver geregistreerd op 2 cd’s met een totale lengte van 99 minuten. En natuurlijk is er de code waarmee je het kan downloaden via de Geluidshuis-app op maximum 5 smartphones en/of tablets. De expressieve stemmen van diverse Vlaamse klasse-acteurs als Dirk Roofthooft, Clara Cleymans, Herwig Ilegems, Vic De Wachter, Robbert Vervloet, Jonas Vermeulen, Koen De Graeve, Bruno Vinden Broecke en vele anderen geven stem aan tal van personages met veel plezier in zowel het Algemeen Nederlands als in sappige dialecten die het verhaal kleur geven. Warre Borgmans smeedt alle verhaallijnen aan elkaar met zijn warme vertelstem. De vele realistische geluiden zorgen ervoor dat het geheel zich presenteert als een theater in je hoofd. Een speels en uiterst expressief theater vol leven. De spankelende liedjes her en der vertellen mee het verhaal en zorgen ervoor dat er rustpunten in komen die dankbare pauzes maken in de lange spanningsboog.
Zoals alle andere hoorspelen presenteert ook dit hoorspel zich in een aantrekkelijk en stevig boek vol kleurrijke prenten. Hierin vind je de hoogtepunten uit het verhaal terug en de teksten van de liedjes.
Een geheel dat je weer verwent met uren luisteren en kijken naar de dolle avonturen van Arthur, met heel veel fantasie geënt op de gekende legende. Voor kinderen vanaf 8 jaar een sprankelend avontuur, voor volwassenen een prettige fantasie van de legende vol speelse en lekker overdreven humor.

Eric Vanthillo - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Wauters

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Jaartal
2022

ISBN
9789079040810

Aantal pagina's
46

Prijs
€24,95


Aantal CD's
2

Duurtijd
01:39

Verteller
Warre Borgmans   

Componist
Koen Brandt