Het wordt vast supervet!

Het Labor Ateliergemeinschaft, een kunstenaarscollectief van illustratoren, auteurs en ontwerpers met basis in Frankfurt Am Main, hebben al heel wat kinderboeken op hun teller staan waarin zij telkens kwaliteit, originaliteit speelsheid én interactiviteit hoog in het vaandel dragen. Zo ook met deze dikke uitgave waarmee je uren (en langer…) zoet bent.
Medewerkers van dienst zijn Christopher Fellehner, Anke Kuhl, Jörg Mühle, Moni Port, Philip Waechter en Zuni en Kirsten van Zubinski. Allen hadden zij ook ooit een droom van hoe de wereld zou zijn als zij groot en volwassen zouden zijn. Die dromen, en veel meer, vind je terug in dit boek.
Het is een heel verscheiden bundel geworden vol te gekke ideeën en dromen: verdwijnspray voor hondenpoep, opruimen doet de Ordobot23 in een handomdraai, in plaats van autobanen zijn er alleen nog achtbanen, een dromotron neemt je dromen op en speelt ze af wanneer jij maar wil, grenzen zijn afgeschaft en uiterlijk is niet belangrijk, er zijn snoepjes tegen cariës en kauwgom tegen zonnebrand, lantaarns werken met lichtgevende paddenstoelen, geld speelt geen rol want de mensen ruilen en delen alles, enzovoort. Eender hoe het wordt, geel of blauw, één ding staat vast: “Het wordt vast supervet!”.
160 pagina’s lang dwaal je door de vele ideeën en mogelijkheden, bijzonder kleurrijk en eigentijds vormgegeven door de betreffende kunstenaars. Zo krijg je een amalgaam van stijlen waardoor verrassingen en diversiteit troef zijn.
Een bundel vol ideeën om lekker in weg te dromen maar ook om te delen met je vrienden (of klasgroep) en zo boeiende gesprekken te hebben over hoe ieder op zich later de wereld ziet, of beter: hoe jullie je zien functioneren in die voortdurend veranderende wereld.
De kracht van dit boek is zeker de tomeloze fantasie en de humor die alles licht houdt.  Geen ernstige dilemma’s maar een rollercoaster aan te gekke ideeën (die wie weet ooit uitkomen?…).
Ook fijn dat je zelf in dit boek mag schrijven en invullen, zo wordt de interactiviteit verhoogd en wordt dit na een tijd een hoogst persoonlijk boek. Een interessant werk dat je binnen 20 jaar (of meer, of minder) zeker nog eens zal vastnemen…
Duidelijk een boek met een noodzaak en een positieve boodschap over de evolutie, dat je niet onberoerd kan laten. Een boek dat je aanzet tot denken en praten én doen.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Christopher Fellehner   
Anke Kuhl
Jörg Mühle
Moni Port   
Philip Waechter
Zuni en Kirsten von Zubinski   

Illustrator
Christopher Fellehner   
Anke Kuhl
Jörg Mühle
Moni Port   
Philip Waechter
Zuni en Kirsten von Zubinski   

Uitgeverij
Parade   


Jaartal
2023

ISBN
9789463192798

Aantal pagina's
160

Prijs
€16,00


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Das wird bestimmt ganz toll!

Vertaler(s)
Marion Everink