Het wonderbaarlijke verhaal van de Kleine Prins

Coverafbeelding van: Het wonderbaarlijke verhaal van de Kleine Prins

Trefwoord(en)
vriendschap
filosoferen
planeten

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Nadat een piloot een noodlanding moet maken in de Sahara, ontmoet hij de Kleine Prins. Terwijl de piloot zijn vliegtuig probeert te herstellen, vertelt de Kleine Prins over zijn thuisplaneet waar een bloem groeit waar hij veel van houdt. Hij vertelt ook over de reis die hij moest ondernemen en waarbij hij verschillende mensen ontmoette op verschillende planeten. Eenmaal op aarde ontmoet hij een slang, die hem graag wil bijten, en een vos, die wil dat de Kleine Prins hem tam maakt. Net wanneer het vliegtuig gemaakt is, beslist de Kleine Prins dat hij wil terugkeren naar zijn eigen planeet en naar zijn geliefde bloem.

‘De Kleine Prins’ is een klassieker die al dateert van 1943. Het is een poëtisch verhaal over de ontmoeting tussen een piloot en de kleine prins, afkomstig van een kleine planeet. Het verhaal leest als een sprookje maar biedt nog veel meer. Zo zijn de ontmoetingen van de Kleine Prins met de volwassenen op de verschillende planeten voor hem erg teleurstellend. Ook op aarde is de ontdekking dat zijn bloem niet zo uniek is een grote teleurstelling. Tot de vos hem vertelt waarom zijn bloem toch uniek is. Een fijne doordenker!
Deze uitgave is een bewerking van deze klassieker die heel dicht bij het originele verhaal blijft. Sommige zinnen zijn hetzelfde gebleven, andere zijn wat aangepast aan deze tijd. Ook bezoekt de Kleine Prins geen dronkenlap meer maar is het een slaapkop geworden. Die net als de dronkenlap alles wil vergeten. En de zakenman rookt geen sigaret meer maar drinkt een kop thee. Tiny Fisscher friste het verhaal op zodat deze klassieker aantrekkelijk blijft om zelf te lezen of voor te lezen.
En ook al zijn de oorspronkelijke illustraties van de Saint-Exupéry bekend over de hele wereld, die van Mark Janssen slagen er zeker in om dezelfde dromerige sfeer op te roepen. Paginavullende illustraties wisselen af met kleine illustraties naast de tekst. De warme kleuren en de expressieve personages komen mooi tot leven in deze gebonden uitgave. De uitnodigende kaft zal ervoor zorgen dat deze klassieker herontdekt en opnieuw gewaardeerd kan worden.

Mik Ghys - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tiny Fisscher   
Antoine De Saint-Exupéry

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2019

ISBN
9789021418452

Aantal pagina's
79

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Le Petit Prince

Vertaler(s)
Tiny Fisscher