Het wolvenboek

Coverafbeelding van: Het wolvenboek

Trefwoord(en)
wolven

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een voorwoord volgen tien hoofdstukken waarin informatie wordt gegeven over verschillende onderwerpen rond wolven. Dat gaat van hoe wolven leven over mythes over wolven, films, boeken, sprookjes tot zelfs muziek in verband met wolven, de relatie tussen mensen en wolven, de jacht op wolven, wolfskinderen, weerwolven en de terugkeer van de wolf. Een woord van dank en enkele bronnen sluiten het boek af.

In dit mooie, verzorgd uitgegeven boek wil de auteur de jonge (en minder jonge) lezer een correcter beeld geven over hoe wolven leven, wat er waar is en wat er niet waar is van wat mensen over wolven vertellen. Ook hoe het negatieve beeld van wolven doorheen verhalen en sprookjes gemeengoed geworden is. Dit terwijl er heel wat plaatsnamen zijn waarin het woord wolf is verwerkt of wapenschilden met een afbeelding van een wolf, net om zijn sterke uitstraling. Het mag duidelijk zijn dat de auteur een warm hart heeft voor wolven en dit wil overbrengen bij de lezer.
Een groot aantal illustraties in verschillende stijlen begeleidt de teksten en tekstjes. Er zijn heel wat humoristische tekeningetjes waarbij zelfs tekstballonnetjes staan.
In een aantal tekstkaders staan ook nog bijzondere weetjes en een groot aantal gezegdes uitgelegd.
Na het lezen en bekijken van dit boek heeft de lezer zeker een meer genuanceerde kijk op wolven.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Pieter Feller   
Louise Perdieus

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024593880

Aantal pagina's
141

Prijs
€19,99