Het wolfje dat geen roedel nodig had

De wolf waarrond dit verrassende verhaal is opgebouwd kwam in verzet tegen zijn roedel waarin hij opgroeide. Op een dag ging hij op ontdekking uit hoe andere dieren dat doen: leven. De ijsbeer leefde met zijn moeder en zijn broer, zonder roedel dus. Daarna trok hij verder de wereld in op zoek naar dieren die ook zonder roedel leefden. En hij ontmoette er veel: de sneeuwpanter, de nachtuil, de arend, en meer. Hij bestudeerde hen en oefende in het alleen leven. Zijn brus en de ijsbeer waren ook nieuwsgierig naar het leven van die dieren, en samen trokken ze erop uit. Een hele wereld ging voor hen open. En dier na dier groeide de groep aan van dieren die perfect alleen kunnen leven…
Het was ontzettend gezellig alleen, en samen waren ze erg gelukkig.

Dit hilarische prentenboek heeft een mooie ondertoon en ook boodschap die kan leiden tot boeiende gesprekken.
Het verhaal is knap opgebouwd. Je identificeert je moeiteloos met de wolf en leeft mee met zijn avonturen en zijn ontmoetingen. De vrij droge, beschrijvende tekst geeft alle ruimte aan je eigen verbeelding en emotie.
De uitbundige prenten in een vlotte, naïeve stijl zijn pareltjes met een gedurfde nonchalance. De illustrator moet zich waarlijk geamuseerd hebben met de schilderijen, die hij rijkelijk vult met grapjes voor jong (en oud).
Een opvallend prentenboek met een rijke boodschap en een originele insteek. 

Eric Vanthillo - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Gaia Willemars   

Illustrator
Anouschka Boswijk   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2023

ISBN
9789021469799

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,99