Het wildste boek voor buiten

Coverafbeelding van: Het wildste boek voor buiten

Trefwoord(en)
natuur
doeboek

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Een boek boordevol informatie, ideetjes en doe-opdrachten voor jonge kinderen om buitenshuis ogen en oren open te houden en zelf actief aan de slag te gaan.
De teksten zijn kort, dikwijls in een kleurige kader vervat, en het boek bevat een groot aantal foto’s en illustraties om de informatie en de opdrachten te verduidelijken.
Voor sommige opdrachten heeft de lezer wel een hele zomer nodig om zijn/haar groentjes te laten opgroeien, vooraleer ermee aan de slag te kunnen gaan. Andere opdrachten of ideetjes zijn makkelijker uitvoerbaar. Als de lezer ook goed uit zijn/haar doppen kijkt, kan hij/zij in de natuur heel wat leuke dingen ontdekken zoals eetbare vruchten, zaden, blaadjes of bloemen.
Er zijn ook quizzen, spelletjes en knutselideeën opgenomen.
Kleurrijk, afwisselend boek met uiteenlopende teksten over allerhande dingen die de jonge lezer buiten kan doen en ontdekken. Met tips voor respect voor de natuur en de omgeving.
Een boek rond hetzelfde thema vindt de lezer in ‘Handboek voor wildplukkertjes’ van Erica Bakker of in ‘Het strandboek’ van Jo Schofield.

Pol Van Damme - augustus 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Floortje Zwigtman   

Illustrator
Anne de Laat

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2016

ISBN
9789024573103

Aantal pagina's
112

Prijs
€14,99