Het wilde meisje

aanrader Coverafbeelding van: Het wilde meisje

Trefwoord(en)
Afrika
Engeland
middelbare school
overleven

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Will leeft in alle vrijheid op een boerderij in Zimbabwe met haar vader, haar paard, haar aapje en haar beste vriend. Maar na een tragisch gebeuren wordt Will naar een kostschool in Engeland gestuurd. De tegenstelling met haar leven in Zimbabwe kan niet groter zijn. En de meisjes op de kostschool zijn even gevaarlijk als een troep leeuwen. Will wil maar één ding: ontsnappen en terugkeren naar huis. Maar hoe?

Knap opgebouwd verhaal waarin de auteur heel wat beeldtaal gebruikt om gebeurtenissen en dingen erg mooi te verwoorden.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, meestal vanuit het standpunt van Will. De lezer ervaart de wereld om haar heen zoals zij die ziet. De hemel op aarde in Zimbabwe waar ze één is met de natuur en de dieren, tegenover de sombere wereld vol regeltjes op de kostschool. Will heeft dan wel weinig schoolervaring, ze bezit een schat aan levenswijsheid. Ook doorziet ze de mensen om haar heen en heeft ze enorm veel liefde voor de mensen die het goed met haar voor hebben. Haar problemen in Engeland worden echter steeds groter tot ze iemand ontmoet die haar aanvoelt, naar haar luistert en haar laat inzien hoe ze haar toekomst moet zien.
De lezer heeft vanaf de eerste pagina sympathie voor dit onstuimige meisje met het hart op de juiste plaats. Hij leeft heel erg mee met de dingen die haar overkomen. Will wordt erg herkenbaar beschreven, ook de houding van de andere kostschoolmeisjes komt heel geloofwaardig over. Een aantal volwassenen komen veel minder positief over en hebben weinig oog voor de identiteit van Will.
Het verhaal kent een hoopvol slot. Het laat de lezer achter met een gevoel dat het wel goed komt met Will’s toekomst.
Een aanrader.

Pol Van Damme - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Katherine Rundell

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2022

ISBN
9789021031767

Aantal pagina's
220

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Girl Savage

Vertaler(s)
Jenny de Jonge