Het wachten waard

Coverafbeelding van: Het wachten waard

Trefwoord(en)
geduld
wachten
geboorte
eieren
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Harry zoekt iets bijzonders, en op een dag vindt hij het. Het is niet het grootste en ook niet het mooiste, maar voor hem is het speciaal en precies goed: een ei. Terwijl de andere eieren open barsten en er vogels op lange poten uitkomen, gebeurt er niets bij zijn ei. De vogels groeien en groeien, maar nog steeds blijft zijn ei stil en onbewogen. Ten einde raad gaat hij met de andere vogels spelen. Na een tijd mist hij zijn eigen zwijgende ei en keert ernaar terug. Maar dan… Harry gelooft zijn eigen ogen niet…

De Kroatische illustrator en animator Manuel Šumberac tekent en schildert fascinerende prenten die de realiteit ver overstijgen. Zo geeft hij beeld aan het vermoeden en nog meer aan zijn eigen grenzeloze fantasie. Als lezer/kijker is het heerlijk toeven in zijn absurdistische wereld. Je reist mee met het hoofdpersonage en verwondert je met wat hem overkomt. De eieren, de vogels, alle details van krantenpapier, en nog veel meer, ze laten zich stuk voor stuk ontdekken, laten je niet meer los en prikkelen je eigen verbeelding. Šumberac neemt je mee op een eigenzinnige trip en besluit met de mooie en waardevolle woorden: “Iets wat speciaal en uniek is, heeft tijd en geduld nodig om te kunnen groeien.” Heerlijk toch!
Wel jammer van de vertaling die stroef is en niet gespaard van de nodige taalfouten: “Terwijl de andere groeien en groeien”, “Dan gaat hij maar met de andere spelen”, “Misschien heeft het het koud”.
Een goede vertaler met het (taal)hart op de juiste plaats en zin voor poëzie had dit boek tot een pareltje kunnen optillen.

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Manuel Šumberac   

Illustrator
Manuel Šumberac   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044835984

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Worth waiting for

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij