Het vogelfeest

Coverafbeelding van: Het vogelfeest

Trefwoord(en)
feesten
vogels
vleermuizen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vleermuis Flaps en haar beste vriend Worm spelen meestal de hele nacht samen. Maar deze keer heeft Worm geen zin. Hij heeft een uitnodiging van de vogels gekregen om naar een feest te gaan dat alleen voor dieren is die overdag wakker zijn. Flaps is verontwaardigd en neemt stiekem de uitnodiging van Worm weg. Ze gaat in zijn plaats naar het feest. Als cadeautje pakt ze Worm in en ijverig doet ze mee met de spelletjes op het feest. Maar af en toe valt ze in slaap omdat ze niet gewoon is om overdag wakker te zijn. Uiteindelijk jagen de vogels haar weg. Flaps is droevig en wil haar vriend Worm terug. Ze is net op tijd terug op het vogelfeestje om hem te redden van een gruwelijke dood. Want die uitnodiging voor Worm was er niet zomaar…

Dit spannende verhaal zal heel wat kleuters aandachtig laten luisteren naar de belevenissen van Flaps en Worm. Eerst lijkt alles erg grappig, want Flaps’ belevenissen op het feestje zijn lachwekkend. Maar wanneer Flaps weggejaagd wordt en Worm bij de vogels achtergelaten wordt, besef je dat er een groot gevaar dreigt. Gelukkig komt alles net op tijd in orde. Zo verandert de humor in spanning met daarna oprechte opluchting.
De tekst leest prettig voor en de illustraties sluiten daarbij nauw aan. Ze versterken elkaar bij het vertellen van de belevenissen van Flaps en Worm, twee dikke vrienden.
Een spannend verhaal over hongerige, feestende vogels en een warme vriendschap.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Alice Bjerknes Lima de Faria

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2023

ISBN
9789047633174

Aantal pagina's
49

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Fuglefesten

Vertaler(s)
Kim Liebrand