Het viel uit de lucht

aanrader Coverafbeelding van: Het viel uit de lucht

Trefwoord(en)
dieren
verrassing
samenleven
uitbuiting
rijk

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De Canadese broers Terry en Eric Fan – The Fan Brothers – schreven en illustreerden reeds verschillende prentenboeken waarbij verwondering, fantasie, humor en schoonheid steeds hand in hand gaan. Zoals o.a. ‘De tuinman en de nacht’,  Oceaan en Hemel’ en ‘Project Barnabus’.
In dit prentenboek zoemen zij in op het leven op de grond tussen de insecten en de kleine dieren. Dit microperspectief leidt tot een verrassende en bijzonder speelse verhaallijn: het ding dat uit de lucht viel is een glazen knikker met een meerkleurige kern. Lieveheersbeestje zag het vallen en drie keer stuiteren. Maar volgens Regenworm stuiterde het slechts twee keer. Iedereen vond het ding bijzonder: Wandelende tak vond het vreemder dan zichzelf, Kikker vond het vies smaken, enz. Schildwants dacht dat het uit de grond was gekropen als een bloem en Sprinkhaan dacht eerder dat het uit de ruimte was komen vallen als een ster of een komeet. Zo gaat het verhaal verder, tot Spin het ding opeiste en in zijn web gevangen hield. Hij maakte er een grote tentoonstelling rond en liet iedereen betalen om het te kunnen zien. Zo deed hij aanvankelijk gouden zaken. Tot het moment van de grote ramp… Toen het vijfbenig wezen verscheen… Maar Spin gaf niet op…

Dit vlotte verhaal vol fantasie en verrassende wendingen, gestoeld op een herkenbare realiteit, leest als een modern sprookje over samenleven en over economie, over leiderschap en over uitbuiting, over één tegen allen. Vele eigentijdse thema’s die handig verwerkt zijn in dit heldere, tijdloze verhaal met een heerlijke, verfijnde humor.
De sfeervolle prenten zijn ware pareltjes vol details die je aandacht opslorpen en vasthouden. Alsof je zelf op ontdekking uitgaat in de boeiende microwereld onder je voeten. Alle dieren zijn getekend met een precisie die respect afdwingt en de zachtheid van het geheel toont een wereld waar het goed samenleven is. Het bewust spelen met grijswaarden  en gekleurde elementen verduidelijkt het geheel gepast.
Weer een aanrader van dit geweldige duo prentenboekmakers dat niet mag ontbreken in je boekenkast!

Eric Vanthillo - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
The Fan Brothers   
Terry Fan   
Eric Fan   

Illustrator
The Fan Brothers   
Terry Fan   
Eric Fan   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2022

ISBN
9789025884000

Aantal pagina's
52

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
If Fell from the Sky

Vertaler(s)
Studio Bos