Het verloren voorwerp

aanrader Coverafbeelding van: Het verloren voorwerp

Trefwoord(en)
theater
liefde
relaties
leven
zoeken

Genre
hobby

Vanaf
14 jaar

‘Het verloren voorwerp’ is een theatertekst die Paul Verrept schreef in opdracht van Villanella voor De Roovers. De voorstelling ging in première in mei 2016 in De Studio in Antwerpen.
In deze bescheiden uitgave vind je de integrale theatertekst: Het leven en de liefde van madam en meneer zoals het is (of zoals die zich ontwikkelt) in 8 korte hoofdstukjes, met een proloog en een epiloog.
Het is het verhaal van een koppel, meneer en madam, die elkaar vinden en weer kwijt raken.
In de proloog leren we hen gedurende enkele dagen kennen als een gelukkig koppel. Maar al snel verdwijnt het geluk en komt onrust en conflict in de plaats. Zij gaan op tocht, maar de tocht drijft hen nog verder uit elkaar. Uiteindelijk zoeken ze het verloren voorwerp. Maar of ze dat vinden…
Net als in ‘Twee vrienden’, de vorige theatertekst voor dezelfde twee acteurs (uitgave 2012), speelt Verrept hier weer met herkenbare thema’s uit het leven en schrijft ze neer met een zuinige taal, waarbij vele gedachten en emoties tussen de zinnen te lezen en te voelen zijn. In het herkenbaar realisme van de alledaagsheid mengen zich een absurditeit en een humor die aandoenlijk zijn. Hoe de twee elkaar vinden en later kwijt geraken is pakkend en slaat als het noodlot toe. Hun zoektocht sleept je als lezer mee.
Dit is een te begeren kleinood dat vraagt om luidop gelezen te worden in dialoog. Het prikkelt je verbeelding en zet je aan tot doorleefd theaterspel. Samen lezen, karakters ontleden, de opbouw analyseren, scènes verzinnen, decor ontwerpen, …
Maar even goed als ‘lekker-samen-leesboek’ zonder meer.
Vandaar een aanrader!
Voor zowel elke theaterklas of -groep of -kast als gewoon thuis.

Eric Vanthillo - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Verrept   

Uitgeverij
Larrios   


Jaartal
2017

ISBN
9789462671126

Aantal pagina's
47

Prijs
€10,00