Het verloren veulen – De paarden van Olympus, deel 2

Coverafbeelding van: Het verloren veulen – De paarden van Olympus, deel 2

Trefwoord(en)
goden
Oude Griekenland
paarden
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Op een stormachtige avond ontdekt Pippa een gevleugeld veulen in een ingestorte tempel. Pippa wil het veulen terugbrengen naar de Olympus, het rijk van de goden, waar het dier thuishoort. Op haar tocht ontmoet ze Hero, een wat grootsprakerige jongen die zegt een afstammeling te zijn van Hercules.
Eenmaal op de Olympus ontdekken de kinderen dat alle goden en halfgoden verdwenen zijn en dat de stal van de gevleugelde paarden wordt bevolkt door monsters in plaats van paarden. Wat is er aan de hand?

Dit verhaal is het tweede deel van een tweeluik over Pippa en haar avonturen met de paarden van de Olympus. Het deel kan wel apart worden gelezen omdat verwijzingen naar het eerste deel miniem zijn en in het verhaal worden verduidelijkt.
Er wordt in het verhaal wel van uitgegaan dat de lezer(es) goed op de hoogte is van de indeling van het godenrijk in het Oude Griekenland. Ook wat de gave en de taak is van een hele reeks goden. Zelfs de kennis van een aantal Griekse woorden is zeker een voordeel.
Het verhaal verloopt chronologisch en wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Pippa. Zij wordt geschetst als een ondernemend meisje, dat wel angst kent maar zich overal doorheen slaat. Hero is eerder een jongen die zichzelf als grote held ziet. Het is al snel duidelijk dat zij uiteindelijk het godenprobleem zullen moeten oplossen. Al zijn daar heel wat omwegen voor nodig. Het verhaal kent ook een wensvervullend einde. Met een soort loutering, zowel voor Pippa als voor Hero.
Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Kallie George   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025768355

Aantal pagina's
198

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wings of Olympus – The Colt of the Clouds

Vertaler(s)
Linda Broeder