Het verloren rijk – Driesterrenkroon, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Het verloren rijk – Driesterrenkroon, deel 2

Trefwoord(en)
fantasy
machtsstrijd
magie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

De drie koningskinderen, Elodie, Tarlan en Gulf, hadden elkaar bijna gevonden maar door de strijd zijn ze niet bij elkaar kunnen komen. En nu worden ze weer uit elkaar gedreven. Tarlan gaat op een missie met de tovenaar Melchior terwijl Gulf de bezette zombiestad Idilliam tracht te ontkomen. Ondertussen moet Elodie hoog spel spelen om de mensen van haar leger te redden. Het wordt haar niet in dank afgenomen en het brengt haar naar de plek waar ze helemaal niet wilde zijn: het kasteel van haar adoptievader Heer Vicerin. Kunnen de drie jongeren alle tegenslagen overwinnen of is de profetie tot mislukken gedoemd?

Na een proloog, die de lezer inzicht geeft in een belangrijk gebeuren lang geleden, neemt het verhaal de draad weer op waar boek één is geëindigd. Het is dus noodzakelijk het eerste deel ‘Driesterrenkroon’ te lezen om dit verhaal te kunnen volgen.
Meer dan in het eerste deel worden de drie jongeren bijzonder goed geschetst en worden ze alle drie tot het uiterste gedreven om de problemen en gevaren die zich op hun weg bevinden te overwinnen. Elk van de drie is zich ondertussen bewust van de taak die hen wacht en ze zullen alles in het werk stellen om de profetie te laten slagen. Dat loopt helemaal niet van een leien dakje en dreigt zelfs helemaal te mislukken.
Het verhaal wordt – op de proloog na – telkens verteld vanuit het standpunt van één van de jongeren, door de auteur. Wat de jongeren denken staat cursief aangegeven. Veel van de hoofdstukken eindigen op een zogenaamde ‘cliffhanger’ waardoor de lezer geboeid verder wil lezen om te weten hoe de situatie van het personage evolueert.
Kwamen enkele scènes in het eerste boek nog wat ongeloofwaardig over, dan is dit tweede deel heel erg overtuigend. De fantasy, de magie en zelfs de zombiestad komen erg geloofwaardig over in dit koningskinderen-epos.
Door de ruime bladspiegel en het duidelijke lettertype leest het verhaal heel gemakkelijk en zijn de vele pagina’s geen obstakel om aan deze ‘turf’ te beginnen. Het is dan ook halsreikend uitkijken naar het volgende deel dat in 2017 verschijnt.
Een aanrader!

Pol Van Damme - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
J.D. Rinehart

Uitgeverij
Manteau   


Reeks
Driesterrenkroon

Jaartal
2016

ISBN
9789002261947

Aantal pagina's
568

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Crown of Three. The Lost Realm

Vertaler(s)
Rob van Moppes