Het verloren meisje

Coverafbeelding van: Het verloren meisje

Trefwoord(en)
familie
zoektochten
dementie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Iris logeert een tijdje bij haar grootmoeder terwijl haar vader haar kamer thuis schimmelvrij probeert te krijgen. Omdat ze ook erg drukke tweelingzusjes heeft, vindt Iris het heel fijn bij haar oma Mimi. Maar oma doet wat raar. Ze vergeet dingen, of doet iets fout, of verwart Iris met haar mama. Buurjongen Mason probeert vrienden te worden met Iris maar wanneer hij vertelt over zijn opa die dement geworden is, wil Iris niet luisteren. Ze wil ook geen vriend meer want dat zorgt alleen maar voor verdriet. Dat heeft ze gemerkt toen haar twee vriendinnen verhuisden. Toch beseft ze na een poosje dat Mason toch een vriend geworden is. Zeker wanneer ze samen onderzoeken hoe het met Coral zit, het verdwenen nichtje van Mimi. Een zoektocht met een verrassend einde.

Dit verhaal vertelt over een speciale periode in Iris’ leven. Ze voelt zich beter thuis bij haar oma dan in haar eigen gezin, de drukte van de tweeling maakt haar gek. Maar ze merkt al snel dat er iets mis is met oma. Ze wil het echter niet toegeven, ze is bang dat ze haar oma kwijtraakt. Net wanneer ze ook haar vriendinnen kwijtgeraakt is. Misschien daarom dat ze zo geraakt is door het verhaal van haar oma over haar verdwenen nichtje Coral. Die zou verdronken zijn toen ze twee jaar was. Maar door allerlei toevalligheden ontdekt Iris dat Coral nog leefde toen ze ouder was. En dan houdt niets haar tegen om te onderzoeken hoe dat kan. Met resultaat!
Ook haar relatie met buurjongen Mason loopt niet van een leien dakje. Iris staat niet open voor een nieuwe vriendschap en Mason wil zo graag vrienden worden. Zijn pogingen om een vriend te worden zijn haast ontroerend. Iris schermt zich af, maar voelt na een poosje toch dat er een vriendschap gegroeid is, ook al wou ze dat niet. Uiteindelijk geeft ze toe, waar ze allebei gelukkiger van worden.
Het verhaal is aangrijpend. Het is vrolijk en verdrietig, vertederend en soms ongemakkelijk. Het is een mooi verhaal met levensechte personages in een perfect uitgebalanceerde rol. Een stukje leven met een lach en een traan!

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
S.E. Durrant

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047712527

Aantal pagina's
233

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Talking to the Moon

Vertaler(s)
Margaretha van Andel