Het verloren galjoen

Coverafbeelding van: Het verloren galjoen

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
zoektochten
oorlog
fantasy

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Al jaren is er oorlog tussen Armorië en Vernalia. Lissandra, een twaalfjarig Armorees weesmeisje, heeft bijzondere gaven die niet zo gewaardeerd worden door de anderen. Op een dag wordt er een jonge Vernalische soldaat binnengebracht. Zijn geheugen is gewist en hij kent zelfs zijn eigen naam niet meer. Lissandra ontsnapt met de jongen uit het weeshuis. Dat is slechts het begin van hun problemen. Ze worden achterna gezeten, komen bij piraten terecht en belanden midden in een zeeslag. Heeft het geheim dat in de jongen zijn hoofd zit iets te maken met de krachten die Lissandra blijkt te bezitten?

Dit is het eerste deel van een nieuwe fantasyreeks en heeft de lezer al snel in de ban. Het verhaal leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Af en toe is het voorspelbaar wat er zal gebeuren, maar dat zet geen domper op het leesplezier.
De beide hoofdpersonages zijn herkenbaar beschreven en de bijzondere gaven van Lissandra blijken erg nuttig te zijn voor beiden. Hun zoektocht naar het geheim dat ergens in de jongen zijn hoofd verborgen zit, houdt ook de lezer geboeid.
De beschrijvingen van de gebeurtenissen komen erg beeldend over zodat de lezer zich een goed beeld kan vormen van wat er aan de hand is. De gebruikte taal is eenvoudig en zonder veel beeldspraak.
Goed voor een hele tijd leesplezier en het is halsreikend uitkijken naar het vervolg.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Johan Vandevelde   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Kronieken van amber en staal

Jaartal
2018

ISBN
9789461319142

Aantal pagina's
235

Prijs
€15,99