Het Verhalen Orkest – Doornroosje

Coverafbeelding van: Het Verhalen Orkest – Doornroosje

Trefwoord(en)
muziek
orkest
sprookjes
klassiekers

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In de reeks van ‘Het Verhalen Orkest’ publiceerde uitgeverij Christofoor verschillende boeken waarmee ze kinderen op een levendige en interactieve wijze in contact wil brengen met klassieke muziek. Daar voegen ze nu deze ‘Doornroosje’ aan toe.
Het verhaal is de versie van Charles Perrault en de muziek is van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Hij schreef de muziek voor dit ballet, dat voor het eerst werd opgevoerd in 1890 in het keizerlijke theater in Sint-Petersburg.
In het boek lees je het verhaal in een vlotte versie. De kleurrijke prenten vertellen mee het verhaal. De tekenstijl is licht naïef en oogt wat stroef en ouderwets. Ideaal voor liefhebbers van retro en nostalgische gezelligheid, maar niet voor wie van vernieuwing en kunstzinnigheid houdt.
Op elke prent heb je een ronde aanduiding met daarop een muzieknoot. Als je daarop drukt hoor je een fragment uit het muziekwerk dat hoort bij die prent. Elk fragment duurt een 9-tal seconden, wat erg kort is. Net genoeg om er even van te proeven, maar niet lang genoeg om te blijven hangen. Hopelijk leidt het de lezer/kijker naar het volledige werk, maar dat hangt natuurlijk af van de (volwassen) begeleider.
In het boek zelf lees je achteraan nog wat info over de componist en worden enkele muzikale termen uitgelegd. Daarnaast lees je over elk muziekfragment ook nog wat heldere info die je luisterbereidheid intensifieert. Een mooie aanvulling die perfect past binnen de muziek-educatie.
Ideaal voor op school, maar even goed bij je thuis.

Eric Vanthillo - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Katy Flint

Illustrator
Jessica Courtney-Tickle

Uitgeverij
Christofoor   


Reeks
Het Verhalen Orkest

Jaartal
2023

ISBN
9789060389744

Aantal pagina's
22

Prijs
€22,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Story Orchestra - The Sleeping Beauty

Vertaler(s)
Maeike de Wolff-Russchen