Het verhaal van Vlaanderen – Mijn geschiedenis weetjesboek

Coverafbeelding van: Het verhaal van Vlaanderen – Mijn geschiedenis weetjesboek

Trefwoord(en)
geschiedenis
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In tien grote stappen wordt de geschiedenis van Vlaanderen doorheen de eeuwen geschetst aan de hand van een groot aantal weetjes.
Elke ‘stap’ is gespreid over vier pagina’s. Op de twee eerste van elke ‘stap’ wordt de geschetste periode uitgelegd in een aantal korte tekstblokken. Waarbij ook de jaartallen worden aangegeven waarin de periode zich afspeelt. De twee volgende pagina’s geven informatie over enkele onderwerpen die in de besproken periode voorkwamen. Eveneens in een aantal tekstblokken. Bij heel wat tekstblokjes staat telkens een bijhorende illustratie.

Dit weetjesboek is een aanvulling op de televisiereeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Het verwoordt voor de jonge lezer een aantal feiten en geeft uitleg over heel wat gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan doorheen de Vlaamse geschiedenis. Deze uitleg is steeds eenvoudig en gemakkelijk te lezen. Het duidt een aantal gebeurtenissen, zonder daar heel erg diep op in te gaan. Volwassen lezers zullen veel van de aangehaalde zaken herkennen van de geschiedenislessen die zij vroeger voorgeschoteld kregen.
Zoals de titel het vermeld, zijn het een aantal weetjes die de lezer een beeld geven van de evolutie van de landstreek Vlaanderen doorheen de eeuwen, van de prehistorie tot nu.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Annemiek Seeuws

Illustrator
Leslie Saurus   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2022

ISBN
9789002274916

Aantal pagina's
45

Prijs
€16,99