Het verhaal van Kevin

Coverafbeelding van: Het verhaal van Kevin

Trefwoord(en)
avontuur
huisdieren
magische wezens
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Kevin, de vliegende pony, woont in de heuvels van het Allerverste Westen. Tijdens een grote storm belandt hij in een gewone stad, op het balkon van Max. Max woont met zijn ouders en zus in een flatgebouw op de bovenste verdieping. Hij wil al heel lang een huisdier maar dat mag niet van zijn ouders. Hij is dan ook dolgelukkig wanneer Kevin bij hem belandt. De storm is echter zo hevig dat de hele stad onder water begint te lopen. Steeds meer mensen komen in het appartement van Max’ ouders terecht. Wanneer het eten begint op te raken, gaat Max op de rug van Kevin op zoek naar eten. Onderweg redden ze heel wat mensen die vastzitten op hun dak. Max en Kevin worden helden!

Kevin is geen gewone vliegende pony: zijn lijf is heel groot en zijn vleugels zijn heel klein. Dat maakt dat hij er erg komisch uitziet, maar Kevin voelt zich prima zo. Max neemt hem zoals hij is, waardoor hij voor het eerst in zijn leven een vriend heeft gevonden. Max, zijn familie en de andere mensen zijn de meest normale personages in dit avontuur. Want door de storm verschijnen er zeeapen en zeemeerminnen en die zorgen voor heel wat hilariteit.
Dit fantasievolle verhaal zorgt voortdurend voor nieuwe verrassingen, door de ongewone personages en de overstroming. De tekst leest vlot en is voorzien van veel grappige illustraties. Het verhaal toont ook dat je blij kan zijn met wie je bent, ook al zie je er wat eigenaardig uit. Want hoe raar Kevin er ook uitziet, hij is tevreden met zichzelf. En dat kan je zien in de vele grappige illustraties die mee het verhaal ondersteunen.
Een vrolijk en grappig verhaal over een ongewone vriendschap.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Reeve   

Illustrator
Sarah McIntyre   

Uitgeverij
Blloan   


Jaartal
2019

ISBN
9789403209456

Aantal pagina's
163

Prijs
€11,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Legend of Kevin

Vertaler(s)
Saskia Martens