Het verhaal van Four

Coverafbeelding van: Het verhaal van Four

Trefwoord(en)
toekomst
maatschappij
korte verhalen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Tobias leeft onder de tirannie van zijn vader. Als hij tijdens de kiesceremonie voor Onverschrokkenheid kiest, hoopt hij aan zijn vader te ontsnappen. Al snel voelt hij zich thuis in deze factie en weet hij zelfs respect van de anderen te krijgen. Hij krijgt eindelijk echte vrienden. Hij ontdekt een vreemde samenwerking tussen Eruditie en Onverschrokkenheid. Maar vooral moet hij opletten om te verbergen dat hij Afwijkend is.

Dit verhaal over Tobias/Four geeft in vier korte verhalen een beeld van de manier waarop Tobias/Four zijn plaats heeft gekregen in Onverschrokkenheid.
Enkel de lezers van de reeks Divergent zullen begrijpen wat er gebeurt en hoe de vork in de steel zit. De vier verhalen volgen elkaar wel chronologisch op maar verspringen wel in tijd. In het vierde verhaal is Tris ook aanwezig en dit overlapt met het middenstuk van ‘Inwijding’, het eerste deel van de trilogie. In drie korte stukjes nadien vertelt de auteur enkele flitsen uit het eerste contact tussen Tobias/Four en Tris.
In een voorwoord verklaart de auteur de opzet van dit boek en de stukjes die erin zijn opgenomen. Om de reeks van ‘Divergent’ af te ronden, is het niet noodzakelijk dit verhaal te lezen. Anderzijds is het wel noodzakelijk om de reeks te hebben gelezen om dit verhaal te kunnen plaatsen.

Pol Van Damme - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Veronica Roth   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Divergent

Jaartal
2014

ISBN
9789000335282

Aantal pagina's
189

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Four: A Divergent Collection

Vertaler(s)
Maria Postema