Het verhaal van Donker

Coverafbeelding van: Het verhaal van Donker

Trefwoord(en)
nacht
duisternis
dromen
bang
avontuur
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De jonge Nederlandse filmmaker Marit Kok, die met dit bijzondere prentenboek debuteert in de kinderboekenwereld, verrast jong en oud met haar originele foto’s van tableaus vol sfeer en details.
Donker is hier een aandoenlijk wezen waarvan je steeds enkel de 2 grote, bolle ogen ziet. Hij is bang voor de nacht. “Met niemand om hem heen, voelt hij zich griezelig alleen”. Hij gaat op speurtocht doorheen de donkere nacht, op zoek naar troostend licht. “Hij zou als het lampje willen zijn, zo warm, veilig en fijn.” Terwijl hij Lichtje achterna holt, komt hij op nog donkerdere plekken terecht. In het takkenbos waar bomen reuzen lijken, en in diepe grotten. In een dorpje ontwaart hij “een zee van rust, waar iedereen in slaap is gesust.” Terwijl “hij kijkt naar de maan en het sterrengeflonker, voelt hij voor het eerst de pracht van het donker” en ontdekt hij de kracht van dromen. Zo verdwijnen zijn angsten beetje bij beetje en durft hij weer te dromen.

Dit originele prentenboek is herkenbaar en biedt warme troost aan iedereen die wel eens bang is voor het duister of de slaap niet kan vatten.
De tekst op rijm is vlot en ritmisch en laat veel open voor je eigen verbeelding.
Die wordt met gemak op gang geholpen door de haast magische beelden.
Marit Kok maakte en knutselde alle voorwerpen met haar eigen handen en creëerde er decors mee vol sfeer waarin ze speelt met details en uitvergrotingen. De kleuren, het donker, de oplichtende voorwerpen, alles draagt bij tot de sfeer en de originaliteit van het geheel.
Dit boek getuigt van passie en liefde voor het vakmanschap en de verbeelding.

Eric Vanthillo - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marit Kok   

Illustrator
Marit Kok   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2022

ISBN
9789493189805

Aantal pagina's
38

Prijs
€15,99