Het verhaal van Beer

Coverafbeelding van: Het verhaal van Beer

Trefwoord(en)
boeken
schrijven
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Beer is dol op lezen, hij leest overal, de hele dag. Maar hij heeft zijn boek al zo vaak gelezen, dat het uit elkaar valt. Op een dag blaast de wind alle bladzijden weg. Er zit niets anders op dan zelf een verhaal schrijven. Maar hij heeft inspiratie nodig, dus trekt hij het bos in. Daar ontmoet hij enkele vrienden, die hem telkens afleiden. Weer thuis merkt hij dat al die afleiding voor de juiste inspiratie heeft gezorgd.

Boeken over boeken kunnen je alleen maar meer zin doen krijgen in boeken. Zowel in zelf schrijven als in lezen. Beer is dan ook een aandoenlijk personage. Hij is zo dol op lezen dat hij zelf een boek wil schrijven. Dan blijkt dat schrijven moeilijker is dan hij dacht, want hij mist inspiratie. Even later blijkt die inspiratie gewoon in het leven van alledag te zitten, door bezig te zijn met zijn vrienden. Zo eenvoudig kan het zijn.
De tekst leest prettig voor en sluit mooi aan bij de vele illustraties. Beer is een vertederend personage met een heerlijke lach op zijn gezicht. Die lach zorgt voor een lieflijke sfeer doorheen het hele boek. De inspiratie die Beer uiteindelijk gevonden heeft, zorgt verrassend genoeg voor een piratenverhaal. Het belang van fantasie komt zo ook nog aan bod.
Een prettig voorleesverhaal met veel liefde voor boeken.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Claire Freedman   

Illustrator
Alison Friend

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2020

ISBN
9789053417751

Aantal pagina's
24

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bear’s story

Vertaler(s)
Ineke Ris