Het vergeten verhaal – Starfell, deel 2

Coverafbeelding van: Het vergeten verhaal – Starfell, deel 2

Trefwoord(en)
magie
avontuur
zoektochten
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Nolan Bijwijlen, een vriend die Willow leerde kennen tijdens haar vorige avontuur, heeft haar hulp nodig. Nog steeds gelooft niemand in Willows familie dat ze een gevaarlijk avontuur heeft beleefd, waardoor ze hen geen hulp kan vragen. Ze trekt er stiekem op uit en trekt naar het huis van Nolan om te zien hoe ze hem kan helpen. Dat is opnieuw de start van een spannend avontuur, waarbij ze in de onderwereld van Nederfell belandt. De koningin van de ondoden blijkt niet alleen Nolan in haar macht te hebben, maar ook de krachtige heks Moreg. Samen met haar vrienden probeert Willow iedereen te redden. Maar is ze daar sterk genoeg voor?

Willow is een prachtig personage. Het is een moedig meisje dat ondanks het feit dat haar familie haar niet wil geloven, probeert om haar magie voor het goede te gebruiken. Ze belandt opnieuw in een avontuur dat erg belangrijk is voor Starfell. De vrienden die ze maakte tijdens haar vorige avontuur zoals het meisje Lieveling en de draak Vederix helpen haar opnieuw. Maar ook nieuwe personages kregen een belangrijke rol, zoals de roofvogel Sprok die in een jongen kan veranderen en de oude zeeman Holloway met zijn speciale boot. Al die uiteenlopende personages zorgen voor veel dialogen, veel actie en ook heel wat humor.
Het verhaal leest vlot, is fantasievol en spannend en zit boordevol onverwachte wendingen. De magie en de humor zorgen voor een meeslepend avontuur. Speelse illustraties sluiten aan bij de sfeer van het verhaal en brengen hier en daar een detail onder de aandacht.
Een spannend en fantasievol verhaal boordevol magie en humor.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Dominique Valente   

Illustrator
Sarah Warburton   

Uitgeverij
Veltman   


Reeks
Starfell

Jaartal
2020

ISBN
9789048318506

Aantal pagina's
295

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Starfell – Willow Moss and the Forgotten Tale

Vertaler(s)
Sandra C. Hessels