Het verdwenen hoefijzer

Coverafbeelding van: Het verdwenen hoefijzer

Trefwoord(en)
paarden
tips
integratie
vluchtelingen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Finn ontdekt een verwaarloosd paard in een oude schuur bij het huis van Jan, een wat duistere handelaar. Finn wil het paard, dat hij Fulco noemt, uit zijn benarde situatie redden. Samen met zijn zus Frieda, die bij Manege Paardenliefde werkt, werkt Finn een plan uit. Maar is het niet te laat? Want Jan wil het paard zo snel mogelijk verkopen.

Dit verhaal is het eerste deel uit een nieuwe reeks: ‘Manege Paardenliefde’. Naast Finn en zijn gezin, die van Poolse afkomst zijn, komt ook een Oekraïens meisje in beeld.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Finn, in de ik-vorm. De lezer kijkt door zijn ogen naar zijn omgeving. Hij wordt beschreven als een oprecht eerlijke en behulpzame jongen met een erg goede band met zijn zus. Ook de andere personages worden herkenbaar beschreven.
Het verhaal leest heel gemakkelijk en staat in een iets grotere letter op een ruime bladspiegel, aangepast aan de beoogde doelgroep.
Naast het verhaal over het verwaarloosde paard, komt in het verhaal ook de tegenstand tegenover buitenlandse nieuwkomers aan bod, wat een meerwaarde geeft aan het paardenverhaal.
Tussen het verhaal door krijgt de lezer heel wat tips en informatie over paarden. Die stukjes staan telkens in een aparte kader. Ze staan doorheen het verhaal maar storen niet. De lezer kan zelf beslissen of hij ze tijdens het verhaal leest of ze achteraf terug opzoekt. De stukjes geven informatie over hoe paarden reageren op bepaalde situaties en hoe je met paarden moet omgaan.
Aangenaam lezend paardenverhaal met nog een maatschappelijke inslag dat ook praktische informatie bevat over de omgang met paarden.

Pol Van Damme - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Evelien van Dort   

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Reeks
Manege Paardenliefde

Jaartal
2023

ISBN
9789026627354

Aantal pagina's
174

Prijs
€16,99