Het verdwenen eiland Kivamba – De tempeljagers, deel 1

Coverafbeelding van: Het verdwenen eiland Kivamba – De tempeljagers, deel 1

Trefwoord(en)
avontuur
zoektochten
mysteries
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De broers Noah en Finn wonen op Chateau Ravenhorst, een kasteel waar hun tante Lara rondleidingen geeft. Eigenlijk is ze een avonturierster en ontdekkingsreizigster. In een leegstaande kelder vinden ze een kist met enkele angstaanjagende maskers en een oude landkaart. Daarop staat een mysterieus en onvindbaar eiland, Kivamba. Samen met hun tante en hun buurmeisje Tess gaan Noah en Finn op zoek naar het onvindbare eiland. Dat laat zich echter niet zomaar vinden. En daarenboven zijn er nog anderen op zoek naar het eiland. Die hebben minder nobele bedoelingen.

Dit boek bevat een avonturenverhaal zonder meer. Met een opeenvolging van allerhande spectaculaire en onwaarschijnlijke gebeurtenissen op exotische plaatsen. De avonturen van de kinderen lijken erg op dingen die de lezer al te zien kreeg in allerhande avonturenfilms zoals Indiana Jones of Lara Croft. En (niet) toevallig heet hun tante ook nog Lara. Een tante die in alle omstandigheden en gevaren de koelbloedigheid zelve blijft. De kinderen zelf zijn niet helemaal evenwichtig geschetst. De ene keer is Finn bang en onzeker, terwijl de andere keer Noah twijfelt en Finn onverstoord verder gaat. Terwijl Tess dan weer het doorzettende meisje blijkt te zijn.
Soms lijkt hun tocht er eentje van de scouts waarbij de kinderen dingen aangeleerd krijgen van hun tante. Die dingen zouden ze in hun zoektocht mogelijk kunnen gebruiken. Ook krijgen ze telkens een soort van ‘beloning’ van hun tante. Een badge, net telkens een hoger level van een game – zoals één van de kinderen opmerkt.
Dit is het eerste deel van een reeks. Daarom worden de personages uitgebreid  geschetst om het avontuur in te leiden. Achter het verhaal is al een kort deeltje toegevoegd van het tweede deel van deze reeks, als trailer en smaakmaker.
Een ontspannend avonturenverhaal maar ook niet meer dan dat.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Michael Reefs   

Uitgeverij
Billy Bones   


Reeks
De tempeljagers

Jaartal
2020

ISBN
9789463850230

Aantal pagina's
253

Prijs
€17,99