Het verborgen leven van bomen – voor kinderen

Coverafbeelding van: Het verborgen leven van bomen – voor kinderen

Trefwoord(en)
natuur
bomen
bossen

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een uitnodigende inleiding volgen twaalf hoofdstukjes waarin wordt ingezoomd op het leven van bomen. Daarin wordt uitgelegd hoe bomen leven, hoe ze met elkaar kunnen communiceren, hoe dieren gebruik maken van bomen, hoe bomen belangrijk zijn voor mensen en nog veel meer. De teksten worden visueel ondersteund door heel wat fotomateriaal. Regelmatig staat er een extra weetje in een kader, een quizvraagje of een bosproefje.

Dit erg verzorgd uitgegeven boek bevat een schat aan verbazende informatie over het leven van bomen in het bos. De teksten staan in een vrij grote letter en zijn heel bevattelijk geschreven naar de beoogde doelgroep toe. De wetenschappelijke uitleg wordt op een heel eenvoudige manier verwoord zodat die voor iedereen verstaanbaar is. Helder, duidelijk en zonder moeilijke woorden vertelt de auteur over de wonderbaarlijke dingen die bomen kunnen. Zoals met elkaar praten, elkaar helpen of elkaar waarschuwen voor gevaar. Ook de relatie tussen bomen en dieren is niet onbelangrijk. Alsook het nut van bomen voor de mens.
Na het lezen van dit boek zal iedereen anders naar bomen kijken en nog meer respect krijgen voor deze levensnoodzakelijke natuur.
Een onmisbaar boek voor natuurliefhebbers. Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Peter Wohlleben   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2018

ISBN
9789021678467

Aantal pagina's
128

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Hörst du wie die Bäume sprechen?

Vertaler(s)
Martine Letterie