Het verboden eiland

Coverafbeelding van: Het verboden eiland

Trefwoord(en)
spanning
eiland
avontuur
kamperen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Een eiland dat al honderd jaar weinig of geen contact heeft gehad met de buitenwereld, ontvangt nu voor het eerst ‘toeristen’. Het zijn voornamelijk wetenschappers die dit ‘fenomeen’ willen observeren. Nikki en Jennifer zijn zowat de enige meisjes die mee mochten. Hoewel tegengesteld van karakter en gewoontes zijn de meisjes op elkaar aangewezen. Ze ontdekken dat er vreemde dingen op het eiland gebeuren. Het eiland is in gevaar en zij zijn de enigen die hulp kunnen halen. Tenminste als het hun lukt om te ontsnappen.

Een rotsachtig eiland ergens voor de kust van Nederland, een levensgemeenschap die al honderd jaar weinig of geen contact heeft gehad met de rest van de wereld en die nu plots ‘toeristen’ op een rudimentaire camping laten komen. Het komt allemaal weinig geloofwaardig over. En dat geldt ook voor de rest van het verhaal.
Enigszins wel herkenbaar zijn de twee meisjes, die zowat elkaars tegenpolen zijn. Nikki die het gewend is om te kamperen met een minimum aan comfort, terwijl haar nichtje Jennifer op luxe gesteld is; met een koffer rond zeult, haar uiterlijk erg belangrijk vindt en er de nodige producten voor bij heeft. Dat botst in het begin van het verhaal. Maar Jennifer blijkt toch uit het goede hout gesneden als ze in een hachelijke situatie moet opkomen voor Nikki. Wat overblijft is een avontuur waarin beide meisjes hun moed en doorzetting tonen en uiteraard alles tot een goed einde komt.
Weinig overtuigend meidenverhaal over twee meisjes die tonen dat ze ook hun ‘mannetje kunnen staan’.

Pol Van Damme - februari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Helma Camp

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2015

ISBN
9789025867928

Aantal pagina's
126

Prijs
€13,99