Het vegetarische kinderkookboek

Coverafbeelding van: Het vegetarische kinderkookboek

Trefwoord(en)
koken
vegetarisme
gezond

Genre
hobby

Vanaf
9 jaar

In dit kleurrijke, gevarieerde en uitvoerige kookboek wordt alles helder en netjes stapsgewijs uit de doeken gedaan. Elk kind kan ermee aan de slag om lekkere en originele vegetarische gerechten te bereiden. Maar ook volwassenen zullen dit boek waarderen en zich erdoor laten inspireren.
In een overzichtelijke inhoudstafel zie je meteen al het lekkers, verdeeld in hoofdstukken: ontbijt, snacks, lunch, drankjes, maaltijden en zoet.
Eerst krijg je welgeteld 16 pagina’s algemene uitleg over voeding en koken: keukenregels, materialen om te koken, alle ingrediënten voor een gezonde maaltijd, diverse groenten en hun voedingsstoffen, idem voor fruit, ingrediënten met zetmeelrijke koolhydraten, soorten zuivel, diverse smaakmakers en etenswaren waar veel eiwitten in zitten. Een heleboel interessante informatie om gezond vegetarisch te koken (en te eten). Dit alles met veel foto’s en beknopte tekst, overzichtelijk en helder. 
Daarna kan het koken beginnen. Het ene na het andere recept verrast je door zijn originaliteit en zijn smaak: advocadopuree op zuurdesemtoast, salade met feta en watermeloen, vegasushi, lassi met mango, steak van bloemkool, groentegoulash met dumplings, bietenbrownies, en zoveel meer. Elk recept is verdeeld over 2 pagina’s vol foto’s van de ingrediënten, de stappen in het koken en natuurlijk het eindresultaat. De tekst is hier ook beperkt en essentieel. Zoals het een kookboek betaamt is deze vrij zakelijk. Humor of fantasie moet je hier niet zoeken.
Op het einde van het boek lees je nog van elk recept de nodige voedingskundige informatie: calorieeën, vetten, eiwitten, vezels en zout. Handig als je wil weten wat je eet of als je de gezondheidsbalans netjes in het midden wil houden.
Daarna volgt nog een verklarende woordenlijst van woorden uit de recepten en een alfabetische register.
Dit is dus duidelijk een kookboek dat je niet alleen aan het koken zet, maar je ook de nodige info geeft om te weten wat je bereidt en eet en je inzicht geeft in gezonde voeding. Een must voor elke gezonde kok, jong en oud!

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2020

ISBN
9789020691771

Aantal pagina's
128

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Vegetarian Cookbook

Vertaler(s)
Sander Buesink