Het Van Erschreve familiegeheim

Coverafbeelding van: Het Van Erschreve familiegeheim

Trefwoord(en)
avontuur
familiegeheimen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Omdat Jonathan een bar slecht rapport heeft, wordt hij naar zijn grootoom Theodore Van Erschreve gestuurd om bijlessen te krijgen en discipline te leren. In het oude huis zijn geen computers, internet of telefoon. Jonathan krijgt ook een aantal vervelende klusjes. Maar er gebeuren vreemde dingen. Jonathan trekt op onderzoek om het geheim van de villa te ontdekken.

Meer dan een humoristisch avontuur moet de lezer niet zoeken in dit verhaal. De vreemde gedragingen van de bedienden en de houding van de andere kinderen in het huis zijn er enkel om het verhaal te stofferen met humor en mysteries die Jonathan wil oplossen. Daarvoor krijgt hij nog de hulp van Emma, een medebewoonster (en eigenlijk familie van Jonathan). Zij is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en met haar doortastendheid helpt ze Jonathan.
Het verhaal is erg licht verteerbaar en bevat heel wat illustraties die onder andere de gekke machines die Jonathan moet gebruiken visueel ondersteunen.
Tussendoor zijn er nog heel wat raadseltjes en vraagjes die de lezer mag oplossen, als hij/zij daar zin in heeft. Dit stokt wel telkens de voortgang van het verhaal. Wil de lezer dat niet dan slaat hij/zij die vraagjes gewoon over. De oplossingen ervan worden achteraan in het boek gegeven.
Leuk amusement voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - oktober 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Hilde E. Gerard   

Illustrator
Eric Bouwens   

Uitgeverij
Davidsfonds   


Jaartal
2014

ISBN
9789059085343

Aantal pagina's
213

Prijs
€16,50