Het toevallige dagboek van B.I.G.

Coverafbeelding van: Het toevallige dagboek van B.I.G.

Trefwoord(en)
dagboek
trouwen
diefstal
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Billie heeft problemen met spelling. Daarom krijgt ze van haar moeders een spellingsschrift om te oefenen. Maar Billie gebruikt het als anti-slaap-dagboek en heeft er plezier in. Zo kan ze schrijven over haar beste vriendin Dayla, het huwelijk van haar moeders, Janey, de nieuwe leerling in de klas, diefstallen op school en hoe ze op al die dingen reageert. Want al snel verdenkt Billie Janey van de diefstallen. Ze is ook jaloers wanneer Dayla met Janey optrekt. Ze kijkt ondertussen heel erg uit naar het huwelijk van haar moeders want ze mag bruidsmeisje zijn. Er valt dus heel wat te beleven met Billie.

In dit grappige dagboek volg je de belevenissen van Billie. Ze is een vrolijk en levenslustig meisje en dat voel je zowel in haar gedrag als in haar schrijven. De tekst leest vlot en is voorzien van heel wat speelse, grappige illustraties. Billie’s belevenissen thuis en op school zijn grappig. Maar ze toont ook haar gevoelens wanneer ze jaloers is op de vriendschap tussen Janey en Dayla, of wanneer ze medelijden heeft met de schooldief. Dat geeft het verhaal meer diepgang zodat je Billie goed leert kennen.
Dit is het eerste deel van een nieuwe reeks. Benieuwd wat Billie nog allemaal zal meemaken? Dan moet je nog even geduld hebben…

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jen Carney   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024589708

Aantal pagina's
265

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Accidental Diary of B.U.G.

Vertaler(s)
Selma Soester