Het toernooi van Gorlan – De Grijze Jager: De vroege jaren, deel 1

Coverafbeelding van: Het toernooi van Gorlan – De Grijze Jager: De vroege jaren, deel 1

Trefwoord(en)
ridders
trouw
rebellie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Morgarath, een machtige ridder in Araluen, heeft zijn zinnen gezet op het koningschap. Daarvoor heeft hij de koning ondergebracht in zijn kasteel – zogenaamd om hem te beschermen – en daarnaast heeft hij het bestaande corps van de Grijze Jagers vervangen door eigen mannetjes die hem trouw zijn. De jonge Halt en de ontslagen Grijze Jager Crowley reizen naar het noorden waar ze van prins Duncan hulp hopen te krijgen om de orde te herstellen. Er bereiken hen echter vreemde berichten over de prins. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en medestanders te vinden om Morgarath te stoppen vooraleer het te laat is.

Dit is een prequel-reeks over de Grijze Jagers vooraleer het personage van Will zijn intrede doet bij de Jagers. Halt en Crowley zijn nog jong en Duncan is nog geen koning. Net zoals in de andere boeken van de reeks leest het verhaal erg vlot. De auteur verstaat de kunst om zijn lezer geboeid te houden zelfs al vertelt hij uitgebreid over de kookkunsten van Halt en Crowley of over het gekibbel onder de Jagers over de tekst van een liedje dat Halt zingt.
Toch weet de lezer eigenlijk al dat, welke gevaren er ook op hun weg liggen en wat wie ook maar van plan is, het later allemaal in orde komt. In dat opzicht brengt het verhaal geen nieuwe elementen aan. Het borduurt voort (of liever het begint te borduren) aan het succesverhaal van de Grijze Jagers.
Er volgen nog meer ‘Vroege jaren’-avonturen van de Grijze jagers en ze zullen aangenaam om lezen zijn, maar verrassen kunnen ze de lezer niet meer.
Of ze daarmee even succesvol zullen zijn als de eerste reeks valt nog af te wachten.

Pol Van Damme - augustus 2016

Zoek op bib.be

Auteur
John Flanagan   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
De Grijze Jager

Jaartal
2016

ISBN
9789025760960

Aantal pagina's
372

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ranger’s Apprentice: The early Years, Book One

Vertaler(s)
Laurent Corneille