Het teken van de banneling – Arwyn, deel 1

Coverafbeelding van: Het teken van de banneling – Arwyn, deel 1

Trefwoord(en)
avontuur
stammen
goed en kwaad
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Als de jonge Arwyn de wetten van de stam overtreedt, krijgt hij het teken van de Banneling en wordt hij weggestuurd uit zijn dorp. In zijn zoektocht naar een manier om het teken van de Banneling te breken, beleeft Arwyn een aantal avonturen. Ondanks het teken maakt hij toch enkele vrienden die samen met hem optrekken. Als ze in Tulas belanden, een grote handelsplaats, loopt het echter mis. In de arena staat hun leven op het spel.

In dit verhaal draait het voornamelijk rond het avontuur dat Arwyn beleeft, over vriendschap en over goed en kwaad. Het verhaal situeert zich in een lang vervlogen tijd, waarin mensen in kleine gemeenschappen leefden, op jacht gingen en zich verdedigden met een zwaard of pijl en boog. Er was een geloof in goden en een mystieke plek, ergens in het westen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Arwyn. De meeste personages zijn levensecht geschetst en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, zodat de lezer geboeid blijft. Al mag de lezer zich niet teveel afvragen of sommige elementen uit het verhaal wel mogelijk zijn. Ook de overzichtskaart vooraan in het boek klopt niet helemaal.
Het is wel vreemd dat de auteur het personage van Arwyn in een vorig verhaal al heeft opgevoerd in eenzelfde omgeving en waarin hij ook op zoek gaat naar die mystieke plek in het westen, al is het uitgangspunt verschillend.
Dit verhaal is een eerste deel uit een reeks over Arwyn en zijn zoektocht naar bevrijding van het teken van de Banneling.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Arjan Wilschut

Illustrator
Arjan Wilschut

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Reeks
Arwyn

Jaartal
2022

ISBN
9789026625282

Aantal pagina's
157

Prijs
€15,99