Het strandboek

Coverafbeelding van: Het strandboek

Trefwoord(en)
strand
doeboek

Genre
hobby

Vanaf
10 jaar

In zes hoofdstukken verduidelijken de auteurs in woord en foto wat kinderen allemaal kunnen doen op het strand, of bij een meer of een rivier. Niet enkel zandkastelen bouwen maar veel meer. Van op zoek gaan naar bijzondere dieren in rotspoeltjes, spelletjes, kunstwerkjes met strandafval tot het strand bij nacht. Enkele veiligheidsaanbevelingen en een index sluiten het boek af.

Dit boekje in klein formaat kan makkelijk meegenomen worden tijdens een uitstap naar de zee of oever van een rivier of meer. Met eenvoudige teksten en een veelvoud aan fotomateriaal krijgt de lezer originele ideeën aangeboden voor activiteiten aan de waterkant. Veel ideeën zijn uitgewerkt op plaatsen waar ook rotsen te vinden zijn, wat wel een nadeel is bij de zandstranden aan onze kusten. Gelukkig zijn er ook heel wat activiteiten die ook op een zandstrand kunnen uitgevoerd worden. Op rotskusten kunnen er dan weer geen zandkastelen gebouwd worden, maar er worden een aantal  ideeën aangereikt om dan met ander materiaal aan de slag te gaan.
De auteurs reiken ideeën aan maar geven de kinderen de mogelijkheid hun eigen fantasie daarrond uit te werken. Ze moedigen de kinderen ook aan om hun kunstwerkjes te fotograferen en ze te posten op de website van de auteurs. Bij de activiteiten staat ook aangegeven of kinderen ze alleen kunnen uitvoeren of er hulp of  toezicht van een volwassene nodig is.
Mooi verzorgd boek met eenvoudige teksten en originele ideeën voor boeiende activiteiten aan de waterkant, het ene al iets makkelijker uit te voeren dan het andere.

Pol Van Damme - februari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Jo Schofield
Fiona Danks

Illustrator
Fiona Danks

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2016

ISBN
9789060387672

Aantal pagina's
128

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Beach Book

Vertaler(s)
Katja Kaiser