Het strand

aanrader Coverafbeelding van: Het strand

Trefwoord(en)
strand
zee
vakantie
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit hoogst eigenzinnige en kleurrijke prentenboek start om vijf uur in de ochtend terwijl de zon opkomt en de vissers hun eerste voetafdrukken achter laten in het zand. Maar eigenlijk start het ervoor al, met een pagina vol attributen die nodig zijn op of verwijzen naar het strand. En eigenlijk nog daarvoor, met een prachtig schutblad vol vliegende meeuwen tegen een fel blauwe achtergrond. Je hoort ze haast krijsend overvliegen. Eindigen doet het om middernacht terwijl een paar nachtbrakers nog genieten van het strand. Waarna de rust kan beginnen. De rust die nodig is want morgen is er weer een dag vol zon, zee en warm zand. Tussen dat alles in volg en ontdek je het leven op dat strand uur na uur. De vissers die terugkeren, hun boten beladen met vis. De badgasten die toestromen en zich in het warme zand nestelen. De drukte die toeneemt. En daarna ook weer afneemt.
Op zich geen spectaculair verhaal, het spektakel vind je in de esthetische prenten zelf. Undurraga tekent en schildert met vlotte pen uitbundige taferelen vol leven en fantasie. Grote kleurvlakken en een uitgebalanceerd evenwicht tussen abstract en realistisch kenmerken de stijl. Keer na keer ontdek je nieuwe details en verzin je nieuwe verhaallijnen op en rond het strand. Je volgt het groepje dierenvrienden die een groots avontuur beleven temidden de gezichtloze mensenmassa die het strand bevolken. De drukte wordt mooi op- en afgebouwd en houd je helemaal in zijn ban. Zelfs volwassenen worden door deze zomerse pracht meegesleept.
Een opvallend prentenboek – uiterst verzorgd uitgegeven met zijn stevige kartonnen kaft en zijn afgeronde hoeken –  dat zijn weg mag vinden naar elke boekenkast en lezer/kijker jong én oud.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sol Undurraga   

Illustrator
Sol Undurraga   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2021

ISBN
9789492986283

Aantal pagina's
36

Prijs
€21,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
La plage

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg