Het spookt in dit huis

aanrader Coverafbeelding van: Het spookt in dit huis

Trefwoord(en)
spoken
thuis
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een klein meisje – de ik-figuur – woont in een statig herenhuis uit 1760 waar het zou spoken. Dat wordt toch gezegd, want zelf heeft ze nog nooit een spook gezien. Ze verwelkomt ons in haar grote huis en vraagt onze hulp om de spoken te vinden. Maar wat het meisje niet ziet, zien wij wel…
Pret verzekerd met dit hoogst originele en verrassende prentenboek vol ironie.

Het ganse boek, cover incluis, baadt in een duisternis, ideaal als sfeermaker bij dit soort oude huizen waar de zon niet meer binnen komt en spoken vrij spel krijgen. De paginavullende prenten van het huis en al zijn kamers zijn een knappe mix van oude (gerasterde) foto’s en getekende details. Deze combinatie in waardige grijstinten geven het geheel iets echt, alsof je in een documentaire beland bent. Zo gaan fictie en non-fictie perfect hand in hand.
Je bladert doorheen het boek en volgt het meisje door alle kamers, van de centrale inkomhal tot de zolder op zoek naar de spoken. Die jij wel kan zien dank zij de transparante tussenbladeren die de spookjes tevoorschijn toveren. Jeffers zou Jeffers niet zijn, mocht hij dat niet doen met de nodige humor: de kleine spookjes die zich verstoppen achter de trapleuning, de giechelende spookjes achter het bed, het spookje dat een boek leest, de spookjes onder te tafel, en veel meer. Elke nieuwe pagina verrast je met nieuwe spoken. En het meisje… Zij ziet niets.
De eenvoudige tekst loodst je doorheen de zoektocht. De handgeschreven typografie door Jeffers zelf op de grote witte pagina’s is luchtig en esthetisch en maakt het geheel bijzonder aantrekkelijk.
Dit boek heeft alles in zich om een klassieker te worden voor spokenjagers klein én groot!
Een aanrader.

geselecteerd voor de Leesjury 2023-2024

Eric Vanthillo - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Oliver Jeffers   

Illustrator
Oliver Jeffers   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2022

ISBN
9789026161858

Aantal pagina's
44

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
There's a Ghost in this House

Vertaler(s)
Mirjam Hoekstra