Het spijt me!

Coverafbeelding van: Het spijt me!

Trefwoord(en)
ruzie
spijt
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Eddie Eekhoorn en Oeloe Uil zijn de allerbeste vriendjes van het Beukennotenbos. Eddie houdt van het schrijven van toneelstukken en Oeloe is een knutselaar die alles kan maken. Op een dag beslissen ze om samen te gaan wonen. Ze vinden een ideaal huis, met een prachtig balkon. Eddie vindt het de ideale plek voor zijn toneelstukken, net een theater. Oeloe denkt iets anders, die wil er een werkplaats van maken. Dat zorgt voor een hevige ruzie. Na de eerste boosheid komt er bij allebei veel spijt. Ze maken het weer goed en bedenken samen voor het balkon de perfecte oplossing…

Vrienden maken al eens ruzie, dat is ook zo bij Eddie en Oeloe. Hun plannen met het balkon zijn erg verschillend en door het niet met elkaar te bespreken, botsen ze. En is er een hevige ruzie. Die draait vooral om het feit dat ze niet vooraf verteld hebben over hun plannen. Want eenmaal ze dat gedaan hebben, slagen ze er als goede vrienden natuurlijk in om een oplossing te vinden die ze allebei leuk vinden.
Deze herkenbare gevoelens zitten mooi verwerkt in een eenvoudig verhaal over twee dierenvriendjes. De illustraties tonen twee zachtaardige dieren die voor een erg gemoedelijke sfeer zorgen, zelfs tijdens de ruzie. Het is daardoor een zeer toegankelijk verhaal waarbij het duidelijk wordt dat iedereen wel eens ruzie maakt, ook de beste vrienden. Maar dat je altijd samen een oplossing kan bedenken.

Mik Ghys - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Barry Timms

Illustrator
Sean Julian

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2020

ISBN
9789048318391

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I’m Sorry!

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal