Het snotneusvirus

Coverafbeelding van: Het snotneusvirus

Trefwoord(en)
konijnen
avontuur
redden
ondeugend

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Kit Kapoen en Wiete Splinter spelen spelletjes met Wietes zusjes. Maar Amber is snel moe en keert terug naar hun hol. Al snel blijkt dat ze een besmettelijke ziekte heeft en wordt ze samen met haar zussen en Wiete in quarantaine gezet. Niemand weet hoe ze de ziekte moeten genezen, maar opa Peen denkt dat Ursus, een oude wijze das, een remedie kent. Hij woont echter ver weg en de reis ernaartoe is gevaarlijk. Dat houdt Kit en Wiete niet tegen om het te proberen. Na een reis vol avonturen belanden ze bij Ursus die hen een medicament meegeeft. Maar de reis terug is lang, en nog steeds gevaarlijk.

Het nieuwe vriendenduo van Marc de Bel beleeft weer spannende avonturen. Ze moeten heel wat gevaren doorstaan tijdens hun zoektocht naar Ursus. Ze moeten een spoorweg oversteken, waar een gevaarlijk monster overheen raast, en in het bos jaagt Slodder Vos. Ook een reiger en een bosuil zorgen voor spannende momenten. En wanneer alles in het honderd dreigt te lopen, heeft de slimme Kit nog een schitterende inval waardoor alles goed kan aflopen.

In dit tweede avontuur van de konijnenvrienden zorgt de Bel weer voor een speels en vrolijk avontuur, met actie, spanning en humor. De tekst leest vlot en voor het verhaal begint worden enkele woorden verklaard en een stamboom weergegeven. Handig om daarna vlot te kunnen doorlezen.
Zachtgekleurde illustraties van Jan Bosschaert  lopen telkens over 2 pagina’s en nemen de lezer mee naar de leefwereld van Kit en Wiete. Naast het in beeld gebrachte verhaalmoment bevat zo’n illustratie ook nog kleine, grappige details, waarbij insecten en kleine dieren hun plekje opeisen. Het is telkens opnieuw een plezier om al die wezentjes en hun bezigheden te ontdekken.
Een spannende zoektocht naar een geneesmiddel tegen een gevaarlijk virus.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Jan Bosschaert   

Uitgeverij
Houtekiet   


Reeks
De avonturen van Kit Kapoen

Jaartal
2021

ISBN
9789089249586

Aantal pagina's
140

Prijs
€17,99