Het sleutelkruid

Coverafbeelding van: Het sleutelkruid

Trefwoord(en)
sprookjes
vriendschap
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Koning Mansolein woont al meer dan duizend jaar in zijn koperen burcht met als enige bediende de haas. Op een dag begint de koning te hoesten en haas haalt de wonderdokter erbij. Zijn hart moet met het sleutelkruid worden opgewonden want anders gaat de koning dood. De dokter gaat op weg om het sleutelkruid te zoeken en stuurt de dieren die hij onderweg tegenkomt naar de koperen burcht: als die aan de koning een spannend verhaal vertellen zal het hart van de koning toch zeker eenmaal per dag flink kloppen zodat hij het haalt tot de wonderdokter terug komt. De tocht van de dokter op zoek naar het sleutelkruid is ver en niet zonder gevaar. Zal hij op tijd terug zijn om de koning te redden?

Fantastisch sprookjesverhaal waarbij in elk hoofdstuk een ander dier een spannend verhaal vertelt. Als de koning tevreden is over het verhaal dan mag het dier in de koperen burcht blijven. Zo geraakt langzaamaan de hele burcht gevuld met verschillende dieren, groot en klein. Als laatste verhaal komt de wonderdokter aan het woord. Paul Biegel bewijst hier eens te meer zijn talent als meesterverteller met een fantasierijk stapelverhaal. Terwijl de lezer afwisselend te horen krijgt hoe de wonderdokter op zoek gaat naar het sleutelkruid en welke avonturen hij beleeft, genieten we van de dierenverhalen met hun verschillende levenswijsheden. Met een mooie apotheose van een verrassende en bijzondere ontknoping.

Dit boek is voor het eerst verschenen in 1964 en als beste kinderboek bekroond in 1965. Het blijft een heerlijke klassieker die ook de jonge lezers van nu zal bekoren!

Hilde Umans - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Biegel   

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2012

ISBN
9789047750093

Aantal pagina's
160

Prijs
€15,95