Het schrijvertje en andere versjes

Coverafbeelding van: Het schrijvertje en andere versjes

Trefwoord(en)
poëzie
gedichten
dieren

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Dit mooi uitgegeven boek is een samenstelling van 3 eerder verschenen dichtbundels van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma:

  1. Van Ansjovis tot Zwijntje: dierengedichten rond elke letter van het alfabet, origineel en prachtig geïllustreerd, een spel van woord, klank en beeld. Zie voor de bespreking: http://www.pluizuit.be/content/van-ansjovis-tot-zwijntje
  2. Koekjes!: in een koekentrommel zitten 8 koekjes maar telkens verdwijnt er eentje. Diederik vertelt aan zijn mama wie er een koekje heeft weggenomen maar zij denkt dat het om een smoesje gaat. Dit herkenbaar verhaal op rijm krijgt telkens op een dubbele pagina fantasierijke, heerlijke prenten met oog voor speelse details die perfect aansluiten bij de sfeer van het verhaal. De spanning wordt opgebouwd: er verdwijnt telkens een koekje door de gekste figuren die er mee gaan lopen. Een verrassend einde waarbij iedereen uitkijkt naar de komst van oma met een nieuwe lading koekjes maar waar blijft ze toch?
  3. Spin op sokken: diverse gedichten over moeder spelen met poppen, de zee, de tuin van tante met een olifantenboom, een schrijvertje die kringen schreef op het water, prinsesje, opa, …

Achteraan is er door Ted van Lieshout nog 1 nieuw gedicht toegevoegd: Het tekenaartje, als eerbetoon aan Sieb Posthuma die in 2014 is overleden. Verder krijg je meer uitleg over de makers van dit boek, samen met hun bibliografie en welke bekroningen ze voor hun diverse boeken hebben ontvangen.

Hilde Umans - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Sieb Posthuma   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2015

ISBN
9789025867980

Aantal pagina's
93

Prijs
€17,50