Het Reservaat

Coverafbeelding van: Het Reservaat

Trefwoord(en)
toekomst
dictatuur
verzet

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Sunny woont met haar ouders en broer in Super City, waar de Happy Council ervoor zorgt dat iedereen gelukkig is. Iedereen moet zich ook voortdurend zo gedragen. Het wordt niet toegelaten om triestig of ontevreden te zijn. Ook kritiek wordt niet getolereerd. Wanneer Sunny’s oma verdwijnt omdat ‘haar tijd op is’, krijgt Sunny het moeilijk. Ze worstelt met tegenstrijdige gevoelens en zit vol vragen. Wanneer ze moet deelnemen aan de Challenges, waarbij haar familie kan opgenomen worden bij de elite van de stad, krijgt ze het extra moeilijk. De Challenges, belangrijke sportwedstrijden, gaan door in het tropische Resort, dat ver buiten de veilige grenzen van Super City ligt. Daar ontdekt Sunny dat er nog een heel ander leven bestaat dan het geregelde leven in Super City. Want het Resort ligt in het Reservaat, waar de Unhappy wonen. Mensen die het leven in Super City afgewezen hebben, of er buiten gezet zijn. Kan Sunny hier antwoord krijgen op al haar vragen?

Deze toekomstroman toont een wereld die je liever niet ziet ontstaan. Een maatschappij die barst van de regeltjes, en als je je daar niet aan houdt, word je uitgesloten. De lezer leeft mee met Sunny, die zich allerlei vragen stelt over de gang van zaken in Super City. Haar oma wekt onmiddellijk sympathie op, vooral omdat ze zich niet aan die regeltjes houdt. Zij is dan ook de oorzaak dat Sunny zich vragen begint te stellen. En het wordt al snel duidelijk dat Sunny niet past in deze maatschappij. Haar verzet, dat steeds grotere vormen aanneemt, resulteert in een drastische levenskeuze. Bewonderenswaardig en hoopgevend.
De beschrijvingen van deze toekomstige maatschappij zijn intrigerend en zetten de lezer zeker aan het denken. Je kan je al snel inleven in Sunny’s gevoelens en handelingen. Sunny is dan ook een hoofdpersonage dat, ondanks haar twijfels en vragen, weet wat ze moet kiezen om echt gelukkig te zijn. Het verhaal is spannend en boeiend, erg filmisch beschreven. Je ziet het in je fantasie allemaal duidelijk voor je.
Een boeiend toekomstverhaal over geluk en hoop.

Mik Ghys - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Jurgens

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2022

ISBN
9789048863655

Aantal pagina's
234

Prijs
€17,99