Het raadsel van Pendelwiek

Coverafbeelding van: Het raadsel van Pendelwiek

Trefwoord(en)
magie
dapper
zussen
verhuizen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Het raadsel van Pendelwiek is het derde boek in de serie over de zusjes Weddersinne. Ditmaal verlaten ze Kraaiensteen en verhuizen ze naar Pendelwiek. Wat een nieuwe start zou moeten worden voor Betty, Flis en Charlie blijkt een levensgevaarlijk avontuur!

Het raadsel van Pendelwiek begint met de zusjes die afscheid nemen van hun vertrouwde omgeving en met goede moed op weg gaan naar hun nieuwe huis. Na 2 boeken die zich afspeelden op en rond Kraaiensteen is een nieuwe omgeving ook voor de lezer heel fijn. Hoewel er in alle drie de boeken sprake is van magie, komen de zussen nu in aanraking met echte heksen. En dat is spannend, gevaarlijk en een beetje eng.
Dit boek ademt meer de sfeer van het eerste boek van de serie, De vloek van de Kraaientoren, dan het tweede, Het onzichtbare eiland, wat naar onze mening een pluspunt is. Het voelt weer meer aan als een klassiek fantasy verhaal en daar helpt de kaart vooraan in het boek natuurlijk aan mee. Net als de andere boeken in de serie, die trouwens prima afzonderlijk te lezen zijn, is de cover opnieuw een pareltje dat meteen aanspreekt. En naar goede traditie zal je er tijdens het lezen heel wat nieuwe details in ontdekken.
Het raadsel van Pendelwiek is (best wel) eng, grappig en ontroerend en zit boordevol avontuur!

Mathilde Lemm - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Michelle Harrison

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025776930

Aantal pagina's
375

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Tangle of Spells

Vertaler(s)
Elise Kuip