Het raadsel van de zee

Coverafbeelding van: Het raadsel van de zee

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
zeerovers
vloek
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Ravian woont in een vissersdorpje. Zijn vader, een visser, is vaak afwezig maar als Ravian verjaart is hij altijd thuis. Doch niet dit jaar. Ravian gaat naar hem op zoek, samen met zijn vriend, zeemeeuw Marvin. Ze belanden op het vervloekte schip van zeerover Bank in de hoop daar Lasse, Ravians vader, te vinden. Helaas is die daar niet. Maar eens op dat schip geraak je er nooit meer af. Zal Ravian zijn vader nu nog kunnen vinden?

Een eerder klassiek verhaal over de zoektocht van een jongen naar zijn vader. De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is niet gegeven, al spreken de jongens over een ijsje en bruiswater. Dit terwijl de havenkroeg waarin Ravian werkt eerder naar een vroegere tijd refereert, alsook de schepen waarover verteld wordt. Het zijn allemaal zeilschepen. De omgeving waarin Ravian zich bevindt is ook eerder stereotiep beschreven. Een donkere kroeg met ruig zeemansvolk waar al snel een mes wordt getrokken. Of een bonkige zeerover met onverzorgd haar die veelal boos is of grommend en met een onuitputtelijke dorst naar rum.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Ravian. Hij is een eerder bedeesde jongen die bang is van de zee. Maar door zijn avontuur evolueert hij naar een doortastende kerel die weet wat hij wil. Zijn zeemeeuw-vriend kan niet praten maar blijkt alles wat Ravian tegen hem zegt te verstaan en antwoord erop door lichaamstaal te gebruiken.
Het verhaal heeft ook een wensvervullend einde waarin alles ten goede komt en zelfs de zeerover weer naar het normale leven kan overstappen.
Een ongecompliceerd avonturenverhaal zonder meer.

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Jonne Kramer

Illustrator
Karl James Mountford   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2019

ISBN
9789463850032

Aantal pagina's
255

Prijs
€16,99