Het raadsel rond de Incacode

Coverafbeelding van: Het raadsel rond de Incacode

Trefwoord(en)
avontuur
reizen
vampiers
Peru

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Na een verwarde oproep van professor Lingu reist de twaalfjarige Bren onverwacht met zijn oom naar Peru, het land van de Inca’s. De professor zou een eeuwenoud Incageheim hebben ontdekt en dat willen de Peruanen geheim houden. De professor is echter spoorloos en Bren en zijn oom proberen uit te zoeken wat er gebeurd is. Ze belanden zelfs bij de enorme tekeningen op de Nascavlakte. Wie kunnen ze vertrouwen? Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek.

De avonturen van Bren vonden al een aanvang in een vorig verhaal: ‘Het raadsel van het Rode Huis’. Daarin maakt Bren kennis met enkele bijzondere figuren die ook in dit verhaal een belangrijke rol spelen. Het verhaal is apart te lezen al wordt er soms verwezen naar vroegere gebeurtenissen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Bren. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Bren meemaakt, denkt en voelt. Het hedendaagse verhaal verloopt chronologisch. De verschillende personages worden vrij normaal beschreven en de dialogen komen vlot over.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft. Doorheen het verhaal krijgt de lezer zelfs wat informatie over Peru, de Inca’s en de Nazcalijnen doorheen de uitleg van de oom aan Bren.
Een aantal grijzige illustraties verluchtigen het verhaal.
Een vlotlezend avonturenverhaal met heel wat fantasie dat de lezer meeneemt naar Peru. Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Bianca Nederlof   

Illustrator
Conz   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044848403

Aantal pagina's
307

Prijs
€20,95