Het Piranha Complot – Costa Banana, deel 6

Coverafbeelding van: Het Piranha Complot – Costa Banana, deel 6

Trefwoord(en)
avontuur
dictatuur
ontvoeren
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dictator Pablo Fernando en dictator Max Romero maken voortdurend ruzie en willen allebei enkele eilanden die tussen hun landen liggen. Benito Blanco, de president van de Paradijseilanden, heeft hen uitgenodigd om die ruzie eindelijk op te lossen. De dictators brengen allebei hun kinderen mee naar deze afspraak en die kunnen erg goed met elkaar opschieten. Maar Max Romero wordt betrapt wanneer hij Pablo Fernando probeert te vermoorden. Hij wordt gearresteerd en zo wordt zijn zoon Angelino plots president. Even later blijkt dat tijdens de afwezigheid van Pablo Fernando een staatsgreep plaatsgevonden heeft in zijn land. Nu kan hij met zijn kinderen niet meer naar huis. Dat lost Angelino op door hen uit te nodigen in zijn landhuis. Dan kunnen Rosa en Fico, Pablo’s kinderen, zijn adviseurs worden. Dat was niet wat de ooms van Angelino in gedachten hadden toen ze hem president maakten. Eigenlijk wilden ze zelf allemaal president worden. Gelukkig krijgt Angelino advies van zijn tante. Toch bedenkt hij enkele rare wetten, zoals het afschaffen van bedtijd en het uitroepen van een nieuwe feestdag. Rosa probeert hem duidelijk te maken dat echte verkiezingen misschien een goed idee zijn, maar daar wil Angelino niets van weten. En de ooms ook niet. Daarna ontsnapt Rosa op het nippertje aan enkele moordpogingen. Welke oom is de dader?

Dit is het zesde en laatste deel van de populaire humoristische reeks Costa Banana. Nog steeds is dictator Pablo Fernando eerder een verwend kind dan een president, net als zijn zoon Fico. Ook al moet die laatste geregeld toegeven dat zijn zus Rosa toch wel goede ideeën heeft. Rosa is eigenlijk de enige die ernstig nadenkt over het presidentschap en vindt dat haar vader er een zootje van maakt. Ze is dan ook heel boos dat haar broer haar vader mag opvolgen, want volgens hen stellen meisjes niets voor. Deze keer brengt Rosa’s slimheid haar in levensgevaar. Ze heeft al meermaals haar vader en broer moeten redden uit gevaarlijke situaties, maar deze keer raakt ze zelf in gevaar.
Net als de vorige delen uit deze reeks zorgt de vlotte en humoristische taal voor veel leesplezier. De actie en spanning zorgen voor veel vaart in het verhaal. Vrolijke illustraties sluiten hier mooi bij aan. Grappige details zorgen voortdurend voor verrassingen en onverwachte wendingen. Een geloofwaardig slot zorgt voor het einde van deze boeiende reeks. We gaan de hilarische Pablo Fernando en Fico missen, maar vooral de inventieve Rosa. Ze was een ware heldin!

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jozua Douglas   

Illustrator
Elly Hees   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Costa Banana

Jaartal
2020

ISBN
9789026151484

Aantal pagina's
267

Prijs
€14,99